Archive

Lasagne är en ugnsgratinerad maträtt som i huvudsak består av pastaplattor varvade med bechamelsås, ost och oftast köttfärssås. Ordet i sig kommer ursprungligen från det grekiska “lasanon” som blev latinets “lasanum” och var namnet på den panna som användes för att tillaga rätten i. Lyft...

Delizie, eller rotolo ripieno (”fylld rulle”), är en relativt modern rätt, som troligtvis har sitt ursprung som en variant på den söta strudeln från Trentino. Rätten består av fyllda pastarullar i ugnen med en sås till. En klart underskattad maträtt - enkel att tillreda och...

Tortelloni är en större handgjord version av tortellini. Det är en fylld pasta där fyllningen traditionellt består av vegetariska ingredienser. Rätten har sitt ursprung i Emilia-Romagna.   Tortellonin viks för hand och görs i 2 storlekar   Förpackningsstorlek: Mini (50gr/st) Konsumentförpackning: 250gr (5st) Restaurangförpackning, 1,5kg (30st) Storköksförpackning 5kg (100st) - FRYST Förpackningsstorlek: Grande...

Cannelloni är bland de yngsta av italienska rätter, den uppfanns i början av 1900-talet i Sorrento, Neapel och betyder ”stora tuber”. Pastan tillverkas av plattor som fylls och handrullas till stora rullar (100gr/st)   Förpackningsstorlekar: Konsumentförpackning: 400 gram Restaurangförpackning, 3 kg Storköksförpackning (styckfrysta): 7,5 kg   Standardfyllning: Ricotta/Spenat   Beställnignsfyllningar: Ricotta/Köttfärs (Classic) Ricotta/Kantarell Ricotta/Karjohan/Tryffel / Persilja Ricotta/Kyckling Ricotta/Spenat/Lax Ricotta/Kantarell/Västerbotten Ricotta/Soltorkad tomat/Basilika  ...